O nas

Wok za vas pripravlja pristno Tajsko hrano. Pokliči, naroči in prevzemi.
Pisalo se je leto 2008

Začetki WOK-a

Ideja za tajsko restavracijo v Celju, se je rodila kmalu po tem, ko je leta 2008, prišla Juthiwan Roopseekham, po domače Nui, prvič v Celje. Z možem Tomažem sta se zavedala, da bo težko dobila službo in poskušala je s tajsko masažo in kuhanjem tajske hrane. S pomočjo večletnih izkušenj s področja oblikovanja in marketinga je Tomaž pripravil prve materiale za promocijo tajske hrane. Ker tajske restavracije v Celju ni bilo, sta sama začela iskati sestavine in pripravljati hrano. Najprej zase, kmalu tudi za prijatelje in znance, ki so bili kar vsi po vrsti navdušeni nad tajsko kuhinjo.




Električna strast

Vodi nas strast. Tako pri izbiri sestavin kot pri izbiri opreme. Zato uporabljamo Blanco električne voke.

Izkušeni kuharji

Tajsko hrano pripravljajo kuharji in kuharice z dolgoletnimi izkušnjami v kuhinji.

Okus po meri

Pri naročilu povej kakšno začinjenost želiš. Izbiro polagamo v tvoje roke.


PRVI KORAK

Društvo Tajska

Izredno zanimanje za Tajsko hrano je Nui in Tomaža vzpodbudilo k prvim korakom na poti do odprtja wok-a, restavracije s tajsko hrano. Z možem Tomažem in prijateljem Juretom so ustanovili Društvo Tajska, preko katerega so začeli redno promovirati tajsko masažo, kulturo in hrano. Društvo še vedno sodeluje pri promociji Tajske kulture, hrane in masaže.



NADALJEVANJE

Kuharski tečaji

Precej ljudi, ki je poizkusilo hrano, ki jo je Nui pripravljala je izrazilo željo, da bi se sami naučili pripravljati tajsko hrano. Zato je Nui začela, preko Društva Tajska, z možem Tomažem organizirati kuharske tečaje. Tomaž je pripravil promocijski material in jedilnike, Nui pa je učila člane društva pripravljati tajsko hrano. Vsi so bili navdušeni in navdušenje je, kot vemo, nalezljivo.



KONČNO, WOK TAJSKA HRANA

Prva restavracija s Tajsko hrano v Celju

Leta 2019 je Nui in Tomažu uspelo privarčevati dovolj denarja za nakup vrhunske opreme in odprtje tajske restavracije. Odprla sta WOK Tajska hrana, prvo restavracijo s Tajsko hrano v Celju. Restavracija deluje po principu Take-away. Naročila prejema preko telefona, ustno ob prihodu na lokacijo, preko portala www.ehrana.si nudi tudi dostavo.



JUTHIWAN ROOPSEEKHAM

Spoznajte kuharico Nui

Nui je že od kar pomni, rada poskrbela, da so bili ljudje okoli nje siti in zadovoljni s hrano, ki so jo uživali. Najprej je kuhala za starše, kmalu pa tudi že za mlajšega brata ter starejšo sestro.
To skrb in ljubezen do kuhanja je prinesla tudi s sabo v Slovenijo, kamor se je, zaradi poroke s Tomažem, preselila po uspešno zaključeni fakulteti v Bangkoku na Tajskem.

Hrana, ki jo pripravlja vsebuje veliko sveže zelenjave, morskih sadežov ali rib ter manj mesa. Njen moto je #več zelenjave #manj mesa. Ta moto ji je, tudi po treh porodih, pomagal obdržati kilograme na vajetih.



KAJ ZNAMO

V WOK-u

Predvsem znamo kuhati tajsko hrano. WOK je za nas prostor kjer lahko izživimo svojo strast do kuhanja tajske hrane. O kateri razmišljamo noč in dan, še sanjamo o njej. Kdo bi lahko dejal, da stvar postaja resna 🙂

Šalo na stran. Smrtno resni smo pri izbiri sestavin in kvaliteti kuhanja. Tu ne odstopamo. A se kljub temu znamo zabavati. Kot pravi modrost stare mame: ‘Hec pa drobiž morta bit pr hiš 😉

Želimo si tudi rasti, a predvsem želimo postreči pristno Tajsko hrano. Se zgodi, da z zamudo. Pa brez zamere 😉


PRIPRAVITI TAJSKO HRANO
100%

BITI RESNI
90%

BITI TOČNI
80%

Od obilja okusov te loči le klic. Pokliči in naroči



Zgodovina

Nui je velik del otroštva preživela pri starih starših na vasi, kjer prebivalci še danes jejo izključno hrano, ki jo pridelajo sami. Na sliki sta stara starša, ki ju vsako leto obišče in ki še sedaj živita tako kot nekdaj.

Domačija kjer živijo stari starši od Juthiwan Roopseekham Nui

Domačija starih staršev

Sveže obran kokosov oreh, ki raste na domačiji starih staršev

Sveže obran domač kokosov oreh